Mitkä ovat sijoittamisen neljä suurinta riskiä?

Sijoittamisessa on otettava huomioon monia erilaisia riskejä. Tarkista sijoitustesi hinta reaalimaailmassa milloin tahansa määrittääksesi niiden arvon tai vaikka tällä sivustolla konecranes-osake.fi.

Neljä tärkeintä sijoittamiseen liittyvää riskiä ja miten voit välttää ne.

1. Osakemarkkinat voivat romahtaa. Tämä on yksi suurimmista sijoittajien peloista. Pörssiromahdus voi tapahtua milloin tahansa, ja se voi aiheuttaa sijoitustesi arvon romahduksen. Voit kuitenkin tehdä muutamia asioita suojautuaksesi tältä riskiltä. Ensinnäkin voit monipuolistaa salkkuasi sijoittamalla useisiin eri omaisuusluokkiin. Näin et menetä kaikkia rahojasi, jos osakemarkkinat romahtavat. Toiseksi voit käyttää stop-loss-toimeksiantoja, jotka myyvät sijoituksesi automaattisesti, jos ne laskevat tietyn hinnan alle. 

2. Voit menettää rahaa, jos yritys menee konkurssiin. Jos sijoitat yrityksen osakkeisiin, voit menettää kaikki rahasi, jos yritys menee konkurssiin. Voit suojautua tältä riskiltä tekemällä tutkimustyötä ja sijoittamalla vain taloudellisesti terveisiin yrityksiin. Voit myös sijoittaa useisiin eri yrityksiin, jotta et menetä kaikkia rahojasi, jos jokin yritys menee konkurssiin. 

3. Yritys ei välttämättä menesty. Vaikka yritys menestyisi hyvin juuri nyt, ei ole mitään takeita siitä, että se menestyy tulevaisuudessa. Monet yritykset ovat epäonnistuneet, vaikka niillä on ollut vahva alku. Suojautua tältä riskiltä voit jälleen hajauttaa salkkuasi ja tutkia yritystä perusteellisesti ennen kuin sijoitat siihen. 

4. Saatat joutua myymään sijoituksesi tappiolla. Jos joudut jostain syystä myymään sijoituksesi, saatat joutua myymään ne tappiolla. Jos sinun on esimerkiksi myytävä sijoituksesi maksaaksesi suuren menon, saatat joutua myymään ne, kun niiden arvo on pienempi kuin mitä maksoit niistä. 

T o suojaudu tältä riskiltä, voit aloittaa sijoittamalla vain pienen osan rahoistasi. Näin jos joudut myymään sijoituksesi tappiolla, sillä ei ole suurta vaikutusta talouteesi. Nämä ovat vain muutamia sijoittamiseen liittyviä riskejä. Kun olet tietoinen näistä riskeistä, voit varmistaa, että suojaudut niiltä.