Kuinka monta vuotta eläkkeelle jäämiseen

Saatat yllättyä siitä, että voit jäädä eläkkeelle paljon aikaisemmin kuin luuletkaan. Tässä blogikirjoituksessa keskustelemme siitä, kuinka monta vuotta sinun pitäisi odottaa työskenteleväsi ja miten saat kaiken irti eläkkeestäsi. Joten niin aikaisin kuin pystyt työskentelemään niin sinun pitäisi aloittaa sijoittaminen osakemarkkinoille, joka auttaa lisäämään taloudellisia tulojasi, aloittaa sijoituksen voit katsoa täältä

Ensimmäinen asia, joka on otettava huomioon, on odotettavissa oleva elinaikasi. 

Ota huomioon sekä perheesi historia että nykyinen terveydentilasi. Jos sinulla on suvussasi pitkäikäisyyttä, voit olettaa eläväsi pidempään, ja siksi saatat joutua suunnittelemaan pidempää eläkeaikaa. Jos taas sinulla on terveysongelmia, sinun ei ehkä tarvitse suunnitella yhtä monta vuotta eläkkeellä. Toinen huomioon otettava asia on eläketulosi. Jos sinulla on hyvät tulot, voit ehkä jäädä eläkkeelle aikaisemmin kuin joku, jolla on pienemmät tulot. Tämä johtuu siitä, että sinulla on enemmän rahaa menojen kattamiseen. 

Pohdi lopuksi myös elämäntyyliäsi. Jos haluat matkustaa tai elää ylellistä elämäntapaa eläkkeellä, sinun on suunniteltava pidempi eläkeaika. Tämä johtuu siitä, että tarvitset enemmän rahaa menojen kattamiseen. Kuinka monta vuotta sinun pitäisi siis odottaa työskenteleväsi? Jos sinulla on hyvät tulot, suvussasi on pitkäikäisyyttä ja haluat elää ylellistä elämäntapaa eläkkeellä, sinun kannattaa suunnitella pidempiä eläkepäiviä. Jos sinulla on kuitenkin terveysongelmia, sinun ei ehkä tarvitse suunnitella yhtä monta vuotta eläkkeellä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että odotettavissa olevien työvuosien määrä riippuu monista tekijöistä, kuten elinajanodotteestasi, tuloistasi ja elämäntyylistäsi. Käytä näitä tietoja apuna oman eläkkeesi suunnittelussa. Vaikka eläkesuunnittelussa on ensisijaisesti kyse taloudellisesta valmistautumisesta, on tärkeää ottaa huomioon myös fyysinen ja henkinen terveys. Ikääntyessäsi fyysinen työkykysi voi heikentyä, ja saatat haluta jäädä eläkkeelle aikaisemmin kuin alun perin suunnittelit. Lisäksi myös mielenterveytesi voi vaikuttaa eläkesuunnitteluun. Jos kärsit masennuksesta tai ahdistuneisuudesta, saatat haluta jäädä eläkkeelle aikaisemmin, jotta voit keskittyä mielenterveyteesi. Jos fyysinen ja henkinen terveydentilasi on hyvä, voit ehkä työskennellä pidempään. Viime kädessä päätös eläkkeelle jäämisen ajankohdasta on henkilökohtainen, ja sinun on otettava huomioon kaikki sinulle tärkeät tekijät.