7 pitkäaikaisten sijoitusten tyyppiä

Tulevaisuutta varten tehtävissä sijoituksissa on monia eri vaihtoehtoja, joista valita. Voit aloittaa sijoittamisen täällä neste-osake pitkäaikaisesti ja odottaa sijoitusten tuottoa.

Seitsemän suosituinta pitkän aikavälin sijoitustyyppiä.

1. Säästötilit

Säästötili on loistava tapa kasvattaa rahojasi ajan mittaan ilman, että joudut ottamaan liikaa riskejä. Voit avata säästötilin useimmissa pankeissa ja luotto-osuuskunnissa, ja voit yleensä ansaita talletuksillesi korkoa.

2. Talletustodistukset

Talletustodistus (Certificate of Deposit, CD) on eräänlainen säästötili, joka tarjoaa tyypillisesti korkeamman koron vastineeksi pidemmästä sitoutumisesta. FDIC vakuuttaa CD-talletukset 250 000 dollariin asti tiliä kohti, joten ne voivat olla turvallinen paikka kasvattaa rahojasi.

3. Henkilökohtaiset eläketilit

Yksilölliset eläketilit (IRA) ovat toinen suosittu vaihtoehto pitkäaikaiseen sijoittamiseen. IRA:lla voit sijoittaa erilaisiin varoihin, kuten osakkeisiin, joukkovelkakirjoihin ja sijoitusrahastoihin. IRA:t tarjoavat myös joitakin veroetuja, jotka voivat auttaa sinua kasvattamaan rahojasi vielä nopeammin.

4. Työnantajan tarjoamat eläkejärjestelyt

Jos työnantajasi tarjoaa eläkeohjelman, kuten 401(k) tai 403(b), se voi olla hyvä tapa säästää tulevaisuutta varten. Työnantajan sponsoroimiin suunnitelmiin liittyy usein hyviä etuja, kuten työnantajasi vastaavia maksuja.

5. Annuiteetti on sijoitustyyppi, joka voi tarjota sinulle tulovirran eläkkeellä. Annuiteetin avulla teet kertasijoituksen, ja sitten tätä rahaa käytetään maksamaan sinulle tuloa tietyn ajanjakson ajan, yleensä loppuelämäsi ajan.

6. Henkivakuutus

Henkivakuutus on toinen vaihtoehto, jota kannattaa harkita, jos etsit tapaa sijoittaa tulevaisuutta varten. Vaikka henkivakuutusta käytetään yleensä tarjoamaan taloudellista suojaa läheisillesi kuolemasi varalta, sitä voidaan käyttää myös sijoitusvälineenä. Erityisesti täyshenkivakuutukset kartuttavat ajan mittaan käteisarvoa, jota vastaan voit ottaa lainaa tai jonka voit käyttää rahaksi.

7. 529-suunnitelmat

529-suunnitelma on veroedullinen säästötili, jota voidaan käyttää säästämiseen opintoja varten. 529-suunnitelman avulla voit tehdä verojen jälkeisiä maksuja, ja sitten tilillä olevat rahat voidaan käyttää verovapaasti hyväksyttyihin koulutuskustannuksiin.

Valittavana on useita erilaisia pitkäaikaisia sijoitusvaihtoehtoja, ja sinulle sopivin vaihtoehto riippuu yksilöllisistä tarpeistasi ja tavoitteistasi. Keskustele rahoitusneuvojan kanssa, jos haluat lisätietoja erityyppisistä pitkäaikaisista sijoituksista ja siitä, miten voit käyttää niitä taloudellisten tavoitteidesi saavuttamiseen.